Cathilleweg 93, 8490 Stalhille

Imposant vrijstaand herenhuis te Stalhille

Prijs op aanvraag

Beschrijving

Langs de Cathilleweg, een centrale, maar verstilde weg waarlangs het straatdorp Stalhille zich heeft ontwikkeld, met als historische straatnaam "den Dyckwech" bevindt zich dit imposant vrijstaand herenhuis, een opmerkelijke woning die al eeuwen het straatbeeld bepaalt te Stalhille.
 
Schilderachtig gelegen ten noorden van het kerkhof, haaks op de weg. Het herenhuis gaat terug op een 18de-eeuws basisvolume, dat in 1846 zeker deels werd vernieuwd, en waarvan circa 1990 de woning een totaalrenovatie onderging naar de hand van architect Johan Smalle (Quemas, Oostende). Een breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder een pannen schilddak, met geschilderde gevels, afgelijnd met een houten gootlijst op klossen. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk; rondbogig beeldnisje in de blinde straatgevel.
 
Kleuren geadviseerd door interieurarchitect Greet Dentant (Quemas, Oostende), geïnspireerd door 'Le Corbusier', originele gerestaureerde balken en vloeren, karakteristieke deuren met bepaalde verftechnieken zijn slechts enkele kenmerken van dit prachtige herenhuis.
De privatieve onderhoudsvriendelijke tuin is volledig aangelegd met inheemse planten passend bij de ondergrond, de standplaats, het zeeklimaat en de windinvloed,  naar de hand van tuin-en landschapsarchitecten John Rigaux en Paul Deroose, ook voorzien van notelaar, perelaars, kerselaar, appelaars, pruimelaars, etc…
 
De woning met een vloeroppervlakte van 298 m² bevat volgende indeling:
 
Kelder
Vernieuwde leidingen
Uitvoering van wanddrainage in combinatie met vloerdrainage
 
Gelijkvloers

Ruime inkomhal, vestiaire voorzien van separaat toilet  (spreekkamer burgemeester), zithoek en lichtrijk verlaagd salon met cassettehaard, volledig geïnstalleerde keuken voorzien van ATAG stoomoven , ATAG turbo-heteluchtoven, ijskast 'Liebherr' met BioFresh-laden en geïntrigeerde diepvries, ATAG inductie met 4 kookzones. Naast de keuken hebben we een eetplaats met toegang tot de corridor (dienstengang) die opnieuw toegang verleend tot de bibliotheek en de bureauruimte, inkomhal en oprit met parkeerplaats.
 
In de tuin is het heerlijk vertoeven met een aangelegd terras met Aardenburgse steen, toegankelijk via het automatisch schuifraam, verder is er een buitenberging/technische ruimte, de ideale plek om te onthaasten, zonder weg te moeten vluchten, de wereld ligt om de hoek.
 
Eerste verdiep
Nachthal, slaapkamer1, slaapkamer2, slaapkamer3, badkamer voorzien van dubbele wastafel, bad, toilet en douche, zolder waarvan de volledige vloer met circa 30 cm wol is geïsoleerd met toegang tot de audio/videoruimte in een hoger niveau (65 m² met centrale verwarming, ronde ruimte naar aanleiding van de akoestiek, zwevende vloer uit een op rubbers gemonteerde houten frame)
 
Centrale verwarming op stookolie (2 x bovengrondse tank van 1200L  in staal met groene dop,= 2400 L)
Regenwaterput en boorput
Vernieuwde beglazing
EPC 310 kWh/m²
 
Maak nu uw afspraak op de bezoekdag van zaterdag 25 juni voor deze unieke woning.

Locatie

Cathilleweg 93, 8490 Stalhille

Details

TypeHerenhuis
Grondoppervlakte919m²
Bewoonbare oppervlakte298m²
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1
EPC310kWh/m²
meer details

interesse?

Vraag extra
documenten aan

aanvragen

Bouw

TypeHerenhuis
Woonoppervlakte298m²
Grondoppervlakte919m²

Faciliteiten & comfort

Slaapkamers3
Badkamers1
Parkeerplaatsen2
Wc's2
VerwarmingStookolie
BeglazingDubbele
Tuin1

Informatieplicht

Stedenbouwkundige bestemmingLandschappelijk waardevol agrarisch gebied
Recht van voorkoopNee
DagvaardingenNee
Beschermd erfgoedNee
Geïnventariseerd erfgoedInventaris van bouwkundig erfgoed
VerkavelingsvergunningNee
BouwvergunningJa

Watertoets & energie

OverstromingsgevoeligheidNiet overstromingsgevoelig
Afgebakende oeverzoneNiet van toepassing
EPC310kWh/m²

Bezorg mij het dossier van dit pand

U bent bijna ‘verkocht’? Dan is het tijd om de kleine lettertjes te lezen, zodat u een gefundeerde beslissing kunt maken. Vraag het volledige dossier op.
Wij bezorgen u alle details en technische info.

Samen alle documenten overlopen en uw vragen beantwoorden?
Maak een afspraak in ons kantoor in hartje Brugge of Loppem.
Wij informeren en adviseren u van a tot z.

interesse?

Laat uw gegevens na.

We helpen je graag!
Uw verantwoordelijke.