€1.195.000

stijlvol herenhuis met sublieme, zongerichte tuin en 17e eeuws achterhuis/conciërgerie, 712 m2 grondoppervlakte

Nieuwe Gentweg 108, 8000 Brugge

Beschrijving

Een lust voor het oog. De hoofdwoning met verankerde, bakstenen lijst- en tuitgevel is een dubbelhuis, circa 15m breed, met vrij intact bewaard 19e eeuws interieur en een oudere kern. Het pand werd ‘kunstig hersteld’ in 1997. Het biedt ruime en goed geconcipieerde leefplaatsen en meer dan voldoende slaapkamers. Hoge plafonds, prachtige moluren en rozassen, statige schouwen en trappen, grote raamvlakken en plankenvloeren. En licht, vooral veel licht. Het leefgebeuren geeft uit op een zelden geziene stadstuin, breed en volgroeid, een parel uit het arsenaal van de befaamde tuinartiest André Van Wassenhove, gekend voor zijn combinaties van strakke structuren van hagen en snoeivormen met een uitgebreide en weelderige beplanting.
Het authentieke 17e eeuws tuinpaviljoen op de zijflank, met gaaf bewaarde vloeren, knappe balkenstructuren en dito dakgebinte, opent een waaier aan mogelijkheden (B & B, kangoeroewoning, hobbyattelier, …), mits het bekomen van de nodige vergunningen.
Het perceel heeft een grondoppervlakte van maar liefst 712 m2, de woonoppervlakte van het hoofdgebouw is een kleine 500 m2.                                                                                          Gelijkvloers : ruime inkomhal met marmeren vloer, bureau met witstenen schouw, traphal met statige trap (de muur langs de trap werd ‘geopend’ met een raampartij bevattende 8 matte vensters) en vestiaire, toegang naar bijkeuken (plaats voor hoge frigo), gang naar tuin, toilet, ruime wasplaats in antieke blauwsteen met voorzieningen voor de machines en hoge inbouwkasten, naast inkomhal aan straatkant een eetkamer met marmeren schouw, molures en dubbele deur uitgevend op het salon in visgraatparket, met knap versierd hoog plafond met molures en rijke marmeren schouw met geormenteerde mantel/spiegel en achteraan een driedelige raampartij met glas-in-lood bovenaan, compacte maar volledig ingerichte moderne keuken (Obumex-stijl) met kookeiland en alle toestellen (Gaggenau/Siemens/Bosch en plaats voor ontbijttafel voor 2 personen. 1ste verdieping : mooie overloop met trapbalustrade en karakterdeuren, toegang tot plat dak, aan de tuinkant zijn 2 slaapkamers en 2 badkamers : kamer 1 in plankenvloer met inbouwkast en vernieuwde badkamer ensuite met douche, lavabomeubel en hangtoilet, slaapkamer 2 in brede plankenvloer met marmeren schouw. 
Grote recent vernieuwde badkamer met ligbad, lavabomeubel en hangtoilet, parket. Aan de straatkant zijn er 3 grote slaapkamers, op originele wijze met elkaar verbonden door dubbele deuren ter hoogte van de ramen, 2 kamers hebben een schouw, plankenvloeren al dan niet belegd met vasttapijt/vinyl. Kamer 1 en hebben telkens een lavabo-kamertje, waar eventueel een extra badkamer kan gecreëerd worden. Kamer 3 heeft een handige inbouwkast/ dressing. 2de verdieping : overloop in plankenvloer met grote velux en charmante dressingkasten, aan de straatkant zijn 2 kleine kamers (kunnen gemakkelijk worden samengevoegd) in plankenvloer met plafond met kinderbalken, aan de tuinkant een sas/bibliotheek, een studeerkamer en een archiefkamer met velux.  Er is een grote en hoge zolder met mezzanine, onderdak, knap gebinte, deels origineel, deels vernieuwd. De dakbedekking werd vernieuwd in 2001. De woning is onderkelderd, gewelfd met provisiekelder en cv kelder (gasinstallatie met condensketel Viessmann).  Breed terras en prachtig aangelegde perfect georiënteerde tuin (Van Massenhove).  Op de zijkant achteraan bevindt zich een te renoveren 17e eeuws breedhuisje met originele balkenlagen, plafond deels in gemetste gewelven, met verdieping.  Niet in overstromingsgevoelig gebied gelegen. G-score : A. P-score : A.

Details

TypeStadswoning
Grondoppervlakte712m²
Bewoonbare oppervlakte488m²
Aantal slaapkamers7
Aantal badkamers2
EPC327kWh/m²
meer details

We helpen je graag!
Uw makelaar:

interesse?

Vraag extra
documenten aan

aanvragen

Bouw

TypeStadswoning
Woonoppervlakte488m²
Grondoppervlakte712m²

Faciliteiten & comfort

Slaapkamers7
Badkamers2
Wc's3
Tuin1
Terras1

Informatieplicht

Stedenbouwkundige bestemmingWoongebied met cult., historische en/of esthetische waarde
Recht van voorkoopNee
DagvaardingenIn aanvraag
Beschermd erfgoedNee
Geïnventariseerd erfgoedInventaris van bouwkundig erfgoed
VerkavelingsvergunningNee
BouwvergunningGebouwd voor 1962

Watertoets & energie

OverstromingsgevoeligheidNiet overstromingsgevoelig
Afgebakende oeverzoneNiet van toepassing
EPC327kWh/m²

Bezorg mij het dossier van dit pand

U bent bijna ‘verkocht’? Dan is het tijd om de kleine lettertjes te lezen, zodat u een gefundeerde beslissing kunt maken. Vraag het volledige dossier op.
Wij bezorgen u alle details en technische info.

Samen alle documenten overlopen en uw vragen beantwoorden?
Maak een afspraak in ons kantoor in hartje Brugge of Loppem.
Wij informeren en adviseren u van a tot z.

interesse?

Laat uw gegevens na.