€1.740.000

Stadswoningen De Rode Leeuw en De Bijbel, voormalige notariswoning

Kelkstraat 2, 8000 Brugge

Beschrijving

Dit majestueus pand met 3 statige trapgevels, op een A-ligging vlakbij Markt en Burg, werd in 1992 volledig verbouwd, naar een ontwerp van de Brugse architect Missine.
4 Materialen vormden hierbij de rode draad : hout, marmer, koper en glas. Het verleden en het eigentijdse reiken elkaar in deze herenwoning op een verrassende en soms wel gedurfde manier de hand. Met een vloeroppervlakte van circa 800 m2, verspreid over 4 niveau’s, een garage voor een 3-tal wagens, gewelfde kelder met eigen sanitair en keuken, lift op alle verdiepingen, vergaderzaal, bureau, royale privé-vertrekken en terrassen, spreken we hier over een uitzonderlijke aanbieding op de Brugse vastgoedmarkt.
Kelderverdieping : garage voor 3 wagens-toegang naar de ruime 13e-14e eeuwse kelders met kruisribgewelven en centrale pijler uit Doornikse steen, sanitair (2 toiletten) en professionele keukenwand. Vanuit de kelder kan de zijstraat bereikt via een middeleeuwse trap.
Gelijkvloers : inkomgang en hall (marmer), toegang naar terras en lift, grote werk- en vergaderzaal, authentieke notariskamer in neo-renaissancestijl daterend uit de 2de helft van de 19e eeuw.1ste verdieping : hall met inbouwkasten en toegang naar groot zonneterras, toilet, sublieme living, volledig in eikenhout, met inbouwkasten en dito verlichting, knappe koperen kachel en schouwmantel, vergezichten tot aan het Astridpark, grote leefkeuken met oven, stoomoven, frigo, diepvries, inloop koelcel en ingebouwde frietketel, bijkeuken en berging. 2de verdieping : hall, technische ruimte, masterbedroom met aansluitend masterbadroom (ligbad, dubbele lavabo, douche, ingemaakte kasten, apart toilet), slaapkamer 2 met inbouwkasten, mezzanine en eigen badkamer, slaapkamer 3 met eigen badkamer.
CV gas (condensatieketel 2013).
Gunstig EPC : 222.

Details

TypeStadswoning
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers3
EPC222kWh/m²
meer details

We helpen je graag!
Uw makelaar:

interesse?

Vraag extra
documenten aan

aanvragen

Bouw

TypeStadswoning

Faciliteiten & comfort

Slaapkamers3
Badkamers3
Garages3
Wc's6
Terras2

Informatieplicht

Stedenbouwkundige bestemmingWoongebied met cult., historische en/of esthetische waarde
Recht van voorkoopNee
DagvaardingenIn aanvraag
Beschermd erfgoedJa
Geïnventariseerd erfgoedInventaris van bouwkundig erfgoed
VerkavelingsvergunningIn aanvraag
BouwvergunningIn aanvraag

Watertoets & energie

OverstromingsgevoeligheidNiet overstromingsgevoelig
Afgebakende oeverzoneNiet van toepassing
EPC222kWh/m²

Bezorg mij het dossier van dit pand

U bent bijna ‘verkocht’? Dan is het tijd om de kleine lettertjes te lezen, zodat u een gefundeerde beslissing kunt maken. Vraag het volledige dossier op.
Wij bezorgen u alle details en technische info.

Samen alle documenten overlopen en uw vragen beantwoorden?
Maak een afspraak in ons kantoor in hartje Brugge of Loppem.
Wij informeren en adviseren u van a tot z.

interesse?

Laat uw gegevens na.