Cordoeanierstraat 7, 8000 Brugge

exclusieve stadswoning vlakbij de Markt - a modern piece of art

€995.000

Beschrijving

Wow ! en meer dan dat. A modern piece of art - met een knipoog naar het verleden - van de Brugse architect Kurt Vandenbogaerde, die een moeilijke denkoefening met een verrassende eenvoud en flair wist op te lossen.
Het basisgegeven : een hoog, diep voor- en achterhuis met tussenin een terras, een tuintje achteraan, een bruikbaar kelderverdiep en 3 bouwlagen.
De oplossing : de ruimtes werden behouden en met elkaar verbonden, het geheel ingevuld met hout, glas, aluminium, water, vuur.
Je voelt het al van zodra je huis binnenkomt : van in de inkom kan je door het huis kijken,3m hoge pivotende glazen deuren scheiden en verbinden de diverse leefruimtes.
De doorgang (cementtegels) loopt naadloos – zonder muren – over in de leefruimte, het trappengebeuren rond de binnenpatio en de keuken.
De ‘living area’ bevindt zich op niveau 0, de ‘family area’ op niveau -1.De strakke wit geschilderde trappen met metalen leuningen en verlichting boven de treden
doorkruisen voor- en achterhuis.De bijna 4 m hoge plafonds, de grote glaspartijen in alu-ramen vervat, de domotica verlichting, de binnenpatio met waterpartij (wordt nog aangelegd door Frederiek Van Pamel), de vloerverwarming op niveau 0 en -1, de design gashaard in de living, de Bulthaub leefkeuken, het maatmeubilair op alle niveau’s, de bijzonder knap gerestaureerde zichtbare dakgebinten én de ontblote muur met Brugse moefen op de 2de verdieping zijn enkele blikvangers van een bijzonder hoogstaand en exclusief geheel.
Gelijkvloers : inkomhal met vestiairekasten, gastentoilet met lavabo, salon met parketvloer, brede gashaard, bibliotheekkast en groot raam met zicht op de binnenpatio en het water, open ruimte tussen voor- en achterhuis, gedeeltelijk overwelfd met brede glaspartijen, trap naar niveau -1 en niveau 1, design leefkeuken voorzien van Gaggenau toestellen, maatkasten, TV-plank, vloer in blauwsteen, schuifraam naar terrastuin (wordt nog aangelegd).
Kelderniveau : de sfeervolle wit gekalkte gewelfde kelder met aangepaste vloerverlichting kan gebruikt worden als bureau of  ‘family room’ en geeft uit op het binnenterras en de waterpartij.
Verder op dit niveau : een sas, toilet, handige laundryroom voor was- en drooggebeuren, een kamer voor de technische voorzieningen (gemetste gewelven) en een keldertje met trap naar de straat.
Niveau 1 : de overloop tussen voor- en achterhuis (eiken parket) heeft een glazen afsluiting met diepzicht op de onderliggende ruimtes, in het voorhuis is er een nachthal met hoge maatkasten en open trap naar niveau 2, een toilet met lavabo, een masterbedroom met inbouwkasten en legboord, aanpalende masterbadroom met pivoterende hoge deur en ligbad, inloopdouche, dubbel lavabomeubel, groot raam en inbouwmeubilair; in het achterhuis is met een deur afgesloten van de overloop, verder een gang, toilet, een grote slaapkamer met 2 diepe dressings en een badkamer met ligbad, inloopdouche en lavabomeubel.
Niveau 2 : in het voorhuis is het gerestaureerde dakgebinte grotendeels zichtbaar en werd een oud decoratief binnenraam in het geheel geïntegreerd. Op de overloop een knappe bureauhoek en  toegang tot de mezzanine slaapkamer (circa 25m2) hoger onder het dak, verder een 2de masterbedroom (pure romantiek) met spanten, gordingen en moefen; in het achterhuis een slaapkamer en een 3de badkamer met ligbad en lavabo.
De woning is voorzien van een ventilatiesysteem D.
CV gas.
Zeer gunstig EPC !
Heel rustige locatie in het oudste gedeelte van de Brugse kern – eerste vermelding rond 1300, de straatnaam verwijst naar de hier destijds gevestigde leerbewerkers uit Cordoba.

Bijkomende informatie: 
Stedenbouwkundige bestemming? Woongebied met culturele, historische en/of estetische waarde
Recht van voorkoop? Nee
Dagvaarding voor bouwmisdrijven ? Nee
Beschermd erfgoed? Nee
Geïnventariseerd erfgoed? Nee
Verkavelingsvergunning? Nee
Bouwvergunning? Ja
Gevalideerd As-Built attest? Nee
Overstromingsgevoeligheid? Nee
Afgebakende oeverzone? Nee

Locatie

Cordoeanierstraat 7, 8000 Brugge

Details

TypeStadswoning
Grondoppervlakte120m²
Bewoonbare oppervlakte400m²
Aantal slaapkamers5
Aantal badkamers3
Bouwjaar1825
EPC151kWh/m²
meer details

interesse?

Vraag extra
documenten aan

aanvragen

Bouw

TypeStadswoning
Bouwjaar1825
Woonoppervlakte400m²
Grondoppervlakte120m²

Faciliteiten & comfort

Slaapkamers5
Badkamers3
VerwarmingAardgas
BeglazingDubbele
Terras1

Informatieplicht

Stedenbouwkundige bestemmingWoongebied met cult., historische en/of estetische waarde
DagvaardingenNee
Beschermd erfgoedNee
VerkavelingsvergunningNee
BouwvergunningJa

Watertoets & energie

OverstromingsgevoeligheidNiet overstromingsgevoelig
Afgebakende oeverzoneNiet van toepassing
EPC151kWh/m²

Bezorg mij het dossier van dit pand

U bent bijna ‘verkocht’? Dan is het tijd om de kleine lettertjes te lezen, zodat u een gefundeerde beslissing kunt maken. Vraag het volledige dossier op.
Wij bezorgen u alle details en technische info.

Samen alle documenten overlopen en uw vragen beantwoorden?
Maak een afspraak in ons kantoor in hartje Brugge of Loppem.
Wij informeren en adviseren u van a tot z.

interesse?

Laat uw gegevens na.

We helpen je graag!
Uw verantwoordelijke.