Potterierei 5, 8000 Brugge

ruim en charmant herenhuis met garage en tuin aan de Potterierei

Prijs op aanvraag

Beschrijving

Ruim en charmant herenhuis met garage en tuin aan de Potterierei
Een AAA-locatie in een beschermd stadsgezicht. 2 Panden met 16e-17e eeuwse kern werden in 1904 samengevoegd en verbonden met een 3de pand (de garage + verdiepingen). Het geheel resulteerde in een grote herenwoning met een indrukwekkend en stijlvol leefgedeelte en heel wat kamers en verrassende hoekjes en kantjes op de verdiepingen. Brugge op zijn best met zichten om u tegen te zeggen. Eind jaren ’60 werd het gelijkvloers op een doordachte manier verbouwd, met respect voor het historisch karakter.Er is een flinke stadstuin, de smalle maar diepe garage is een opsteker.Gelijkvloers : inkomhal (ZW marmer) met stijlvolle trap, toilet, ontvangstkamer, dubbele deur naar salon (antiek parket, marmeren schouw, eiken plafond en lambrisering), tweede salon met eetkamer over de volledige breedte van de huizen met directe toegang naar de tuin, keuken. Garage (voor een stadswagen en fietsen).1ste verdiep : overloop, 5 slaapkamers in parket/plankenvloer, de meeste kamers zijn voorzien van lavabo, enkele met balkenplafond, badkamer met inloopdouche, lavabomeubel en toilet. De uitzichten zijn onbetaalbaar : de rei, het Belfort en de Sint Gilliskerk.
2de verdiep : hall met ronde koepel in plafond, grote geïsoleerde zolder met authentiek gebinte, 3 slaapkamers, kleine douchekamer en keukenhoek.De tuin is vrij groot en breed naar stadsnormen en is aangelegd met buxusperken en diverse terrassen, grote gemetste tuinberging.CV ketel merk Buderus in de kelderverdieping (condensatieketel). Provisie- en wijnkelder.Het pand is gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing en scoort vrij redelijk qua epc (343 kWh/m2/jaar).Renovatie- en restylingswerken zijn noodzakelijk, maar openen tegelijkertijd een aantal zelden geziene mogelijkheden.

Locatie

Potterierei 5, 8000 Brugge

Details

TypeStadswoning
Grondoppervlakte270m²
Bewoonbare oppervlakte550m²
Aantal slaapkamers8
EPC343kWh/m²
meer details

interesse?

Vraag extra
documenten aan

aanvragen

Bouw

TypeStadswoning
Woonoppervlakte550m²
Grondoppervlakte270m²

Faciliteiten & comfort

Slaapkamers8

Informatieplicht

Stedenbouwkundige bestemmingWoongebied met cult., historische en/of estetische waarde
Recht van voorkoopJa
DagvaardingenNee
Beschermd erfgoedNee
Geïnventariseerd erfgoedIn aanvraag
VerkavelingsvergunningNee
BouwvergunningGebouwd voor 1962

Watertoets & energie

OverstromingsgevoeligheidNiet overstromingsgevoelig
Afgebakende oeverzoneNiet van toepassing
EPC343kWh/m²

Bezorg mij het dossier van dit pand

U bent bijna ‘verkocht’? Dan is het tijd om de kleine lettertjes te lezen, zodat u een gefundeerde beslissing kunt maken. Vraag het volledige dossier op.
Wij bezorgen u alle details en technische info.

Samen alle documenten overlopen en uw vragen beantwoorden?
Maak een afspraak in ons kantoor in hartje Brugge of Loppem.
Wij informeren en adviseren u van a tot z.

interesse?

Laat uw gegevens na.

We helpen je graag!
Uw verantwoordelijke.